Den andre historien

Katolikken og humanisten Lars Roar Langslet

"Langslet var Høyres ledende verdikonservative tenker gjennom 70- og 80-tallet; han var kultur- og vitenskapsminister i Willochs regjeringer fra 1981–1986, og avskaffet NRKs monopol på kringkasting i 1981. Men det var noe som lå ham nærmere på hjertet enn politikk: Den katolske kirke, trosfellesskapet, vennskapet, filosofien, litteraturen, musikken, billedkunsten. Det T.S. Eliot engang beskrev som «the prepolitical area», det før-politiske området, og som er tema for Heyerdahls biografi på St. Olav forlag." (Fra katolsk.no)
Les hele intervjuet med forfatteren her

Anmeldelse i Minerva kan leses her

Anmeldelse i Dag og tid kan leses her

Siste titler

Kom, la oss drømme

Døren til en bedre fremtid

Under COVID-krisen sto pave Frans fjellstøtt som den åndelige verdens­leder han er. Med sitt store sosiale engasjement oppmuntret han menneskene til altruistisk omsorg, sosial distansering og omvendelse. Pandemien avslørte tydeligere enn noen gang verdens store skjev­fordeling og lidelse, slo han fast, men også menneskenes iboende sjenerøsitet, kreativitet, kraft og vilje til offer og endring. Enhver krise gir oss et valg. Har vi mot til å endre oss, kan vi komme styrket ut av den. Faller vi imidlertid tilbake til «gamle synder», gjør vi en alvorlig feil. La oss bruke muligheten COVID-krisen har gitt oss, til å arbeide for en bedre verden, oppmuntrer han. Vi må ikke la all lidelse være forgjeves!

De kom og ble

Katolske innvandrere i Norge

Ta deg en tur i en katolsk høymesse i Oslo en søndag. Se utover den tettpakkede forsamlingen, og du vil få øye på folk fra hele verden. De er som en eng med blomster i mange farger, vendt mot sin guddommelige sol. I denne boken har vi plukket ut noen av disse blomstene og laget en fargerik bukett sammensatt av innvandrere fra fire kontinenter. Gjennom 20 intervjuartikler får de komme til orde med sine gripende historier. Så er håpet at du som leser, blir berørt og også lærer noe av de interessante og sterke møtene!

Dette er historiene til dem som kom – og ble i Norge!
St. Olav forlag
Akersveien 14
0177 Oslo

Telefon: 23219537/528
Epost: forlag@katolsk.no
Organisasjonsnummer: 916 167 806
© St. Olav forlag og bokhandel AS 2023